Het pittoreske Beetsterzwaag

Flaneren in de Hoofdstraat of een fijne boswandeling

In het nabijgelegen Beetsterzwaag is het goed toeven. Met de leuke winkeltjes en goede restaurants is de Hoofdstraat zeker een bezoekje waard. Uitgewinkeld? In het bosrijke gebied zijn prachtige fiets- en wandelpaden te vinden.

Lees meer

De Stijl in Drachten

Kunst en architectuur in de Papegaaienbuurt of het museum Dr8888

Architect Cees de Boer ontwierp begin 19de eeuw in en rond de Torenstraat een aantal woningen waarvan het houtwerk is beschilderd volgens de kleurschema’s van Theo van Doesburg. Deze typische Stijlkleuren maken dat de buurt bekend staat als de 'Papegaaienbuurt'. Het Van Doesburg-Rinsemahuis is een museumwoning aan de Torenstraat 3. Het is in 1921 gebouwd als middenstandswoning en staat op de lijst van rijksmonumenten in Drachten Ook in het museum Dr8888 is kunst van onder meer de Stijl te bewonderen.

Lees meer

De Alde Feanen

Nationaal park vol natuurpracht

De Alde Feanen is een prachtig nationaal park, gelegen rondom het dorp Eernewoude. Het park heeft een oppervlakte van bijna 4.000 ha. Het is het grootste aaneengesloten natuurgebied op het vasteland van Friesland en het park heeft een rijke historie. In het park zijn talloze wandel- en fietsroutes en uiteraard is het waterrijke gebied ook
per (huur)boot bereikbaar.

Lees meer

Nog meer te zien

In Drachten en omgeving

- Karmelklooster te Drachten.

- Openluchtmuseum/themapark De Spitkeet te Harkema.

- De Waddeneilanden: vijf eilanden en een uitgestrekte kust om te ontdekken

- De elf Friese steden; volg de Elfstedenroute, wereldwijd bekend Fries erfgoed. Sinds de laatste Elfstedentocht op de schaats in januari 1997 ook met de fiets, auto, motor, sloep of zeilboot te volbrengen!

- Leeuwarden; historische binnenstad met de befaamde scheve toren de Oldehove. Geboorteplaats van de kunstenaar M.C. Escher en Mata Hari.

- Groningen, historische studentenstad met gezellige markt, veel cultuur en evenementen.

En nog veel meer!

Er is genoeg te doen.